"Valóra vált óhaj, a szép hosszú póthaj!"

A HAJHOSSZABBÍTÁSI MÓDSZEREK/HAJHOSSZABBÍTÁSI TECHNIKÁK

2016.03.17 21:26

A hajhosszabbítás módszere:

Napjainkban már nem okoz elkeseredést egy nő számára, ha haja természetes állapotában nem eléggé dús, vagy nem képes megnőni arra a hosszúságúra, amit szeretne.

Egy-két évtizeddel ezelőtt már volt hajhosszabbítás, illetve hajdúsítás lehetőség, ám korántsem volt olyan mértékű a választék, mint most. Akkor talán a hajfelvarrás volt az egyetlen számításba jövő módszer, ám a technológia még nem volt eléggé kiforrott, és problémákat okozott a haj ápolása hajhosszabbítás után.

Ma már több lehetőség is adott azok számára, akik kiaknázzák a hajhosszabbítás lehetőségeit, így mindenki kiválaszthatja saját maga számára azt a módszert, mely számára a leginkább ideálisnak tűnik.

Amikor hajhosszabbítás kerül szóba, nyilvánvalóan a legjobb minőséget szeretnénk kapni. Ez több dolgot is magában foglal.

Érdemes alaposan tájékozódni, és a legjobb minőségű póthajat beszerezni. Azután a saját hajunkhoz mérten, azt a módszert kiválasztani, mely által saját hajunk legkevésbé sem károsodik, valamint a hajhosszabbítás természetes hatást kölcsönöz hajunknak.

Az sem árt, ha hajhosszabbítás után, a lehető leghosszabb ideig marad esztétikus a haj, hiszen minden leszedés és újabb hajhosszabbítás időbe és energiába telik.

Érdemes figyelmet szentelni annak a ténynek, hogy minden hajhosszabbítás módszer, bármelyiket is válassza valaki, akkor marad a legtartósabban esztétikus, ha kellőképpen törődünk a felhelyezett póthajjal, és megfelelően bánunk vele.

Bármilyen tartós is legyen egy hajhosszabbítás módszer, ha a hajápolás nem az igények szerint zajlik, akkor sokkal gyorsabban tönkremegy a póthaj.

Úgy tehetjük legtartósabbá a hajhosszabbítás eredményét, ha betartjuk a szabályokat, valamint rászánjuk az időt és törődést, amit a póthaj megkíván.

Az előkészületek – nem spórolhatjuk meg!

Ami minden technikánál igaz, hogy ha hosszan tartó természetes igényes hajat szeretnénk felrakatni, akkor fontos, hogy kizárólag első osztályú hajat vásároljunk. A rossz minőségű hajak törnek, szálkásodnak, hullanak, gubancolódnak.

Sokszor nagy kérdés, hogy európai, ázsiai vagy indiai hajat vegyünk. Én személy szerint nem tartom fontosnak, hogy mindenképpen európai haj mellett döntsünk, hiszen egy vastag szálú, egyenes, sötét hajhoz szerencsésebb lehet egy indiai haj. Az európai hajak nagyon ritkán kaphatóak jó minőségben, mivel nehezen lehet olyan hajat kapni, ami nem volt kitéve valamilyen vegyszeres kezelésnek.

Vásárlás előtt nagyon oda kell figyelni, hogy mennyi legyen az a mennyiség, ami elég lehet. Nagy tévedés, ha valaki úgy gondolja, hogy, ha sok a haja és hosszabbat szeretne akkor elég kevesebb haj is: ebben az esetben még több hajra van szükség, hogy az természetesnek hasson.

Mielőtt hajat rakunk fel, beszélgessünk el a vendéggel, és kérdezzük szokásairól! Magyarázzuk el, hogy mivel jár egy hajhosszabbítás, és mit kell tennie, hogy szép, gondozott legyen a haja.

Mondjuk el a különböző technikák előnyeit és hátrányait is, ajánljunk ápolószereket, hogy megkönnyítsük a haj ápolását, tartósságát. Akár írásba is adhatjuk a felsoroltakat, hogy később ne mondhassa azt, hogy nem tájékoztattuk előre. Ha lehet, a fodrász vegye meg a hajat, mert a vendég nem feltétlenül tudja, mire kellene odafigyelnie.

Osztályozott hajak – tudni kell választani!

A különböző technikák esetében végeredményben csupán a hajak előkészítése különbözik. Amit minden technikához egységesen elmondhatunk, hogy léteznek több kategóriába sorolt póthajak. Az első osztályú hajak alapkövetelménye, hogy 100 %-os humán hajból szálirányosan legyen szedve, és előkészítve. Valamint a rövid szálak legyenek kiszedve. A szűz haj, ami semmiféle vegyszeres eljárásnak – festés, színezés, dauer… – nem volt kitéve, sokkal jobban festhető a kívánt színhez. A már megfestett hajakat csak színtónusban v. sötétebbre való festésre ajánlják, és a forgalmazók is legtöbbször ezt javasolják. A jó minőségű hajakkal ugyan úgy dolgozhatunk, mintha a vendég saját haja lenne: festhető, színezhető, dauerolható, vasalható, formázható…

A másod osztályú hajak is legtöbbször 100%-os emberi hajból kaphatóak, de vagy benne hagyják a rövid hajakat, vagy kevert hajszálakból készítik.

A kevert hajszálon azt értem, hogy a hajat a hajszál elejét és végét nem nézve rakják össze, és így a kutikula összecsomósodik, összeragad, mintha betupíroztuk volna.

(Végül is a tupírt is erre alapozva készítjük.) Ezt még a legalaposabb hajápolás és kikefélés sem tudja kezelni. Előbb-utóbb az illető meg akar szabadulni tőle, mert rengeteg a vesződés vele. Állítom, hogy ez az oka, hogy sokszor rossz a hajhosszabbítás híre!

Ebben a kategóriában hajak festése, formázhatósága sokszor problémás.

Ennél gyengébb minőségű hajakról nem is szeretnék sokat írni, legfeljebb annyit, hogy mindenképen tájékoztassuk róla a leendő viselőjét, mert ezek legtöbbször nem is emberi hajak, vagyis nem festhetőek, s ezeket vasalni sem szabad, mert egyszerűen elolvadnak. A melír tincsei szép színűek, és nem kopnak, ezért lehet alkalomszerűen hordani, de mindenképpen olcsó felrakással.

A különböző technológiák itt találhatók:

 

Elérhetőség

Kovács Éva

Személyes átvétel/székhely:
4034 Debrecen, Bálint Zoltán utca 61.
/NEM VÁSÁRLÁS,CSAK ÁTVÉTEL/

+36305552005

Kövess itt: www.tiktok.com/@kleopatrapothajbirodalom

Keresés

© 2007 Minden jog fenntartva. Kleopátra Póthaj ®

Készíts ingyenes honlapotWebnode