"Valóra vált óhaj, a szép hosszú póthaj!"

A PÓTHAJAK MINŐSÉGÉRŐL - A HAJPIACI HAJAKRÓL

2016.03.17 21:29

Mivel póthajakkal foglalkozom,ezért érdekel az egyes nemzetek hajszerkezete-struktúrája,ezért érdekes módon megfigyeltem,melyik nemzetnek milyen is a haja! Logikusan gondolkodva láthatjuk,hol milyen az emberek haja.

A hajak 95%-a Ázsiai térségből származik! Konkrétan Kína! Ott van a világon a legtöbb hajfeldolgozó üzem,és hajkereskedelem, ahol az európai hajon kívül az összes haj félé megtalálható! Ezek a hajak mindig sötét színűek,feketét vagy sötétbarnák! A legtöbb hajféle Kínából és Indiából származik,mivel itt élnek a legtöbben! A Kínai hajak struktúrája egyenes! Lásd Kínai emberek haját,ha megfigyeled lehet látni,hogy ők egyenes hajjal rendelkeznek! Az indiai emberek hajstruktúrája már lehet hullámos és göndör is, az egyenesen kívül! Ezt is láthatod, az ott élő embereken! Vannak még a thaiföldi hajak,amik vékony szálú egyenes hajak,valamint vietnami,indonéziai,burmai,kambodzsai és egyéb ország hajai! Lehet a piacon brazil hajat is kapni,ami szintén egy kínai hajfajta,csak ennek van elnevezve!Ezek nem eredeti brazil hajak! Ha ilyen sötét hajakkal találkozol nyers állapotban nagy  a valószínűsége,hogy Ázsiából érkezett a haj! Ezek mind 100 % emberi hajak! (100 % Human Hair)Ezek a hajak nyers állapotban nagyon jó minőségű hajak,mivel nem kezelik az ott élő emberik semmi vegyszerrel a hajukat! Soha nem a hajak minőségével van probléma,ha valaki ilyet árul,hanem azzal,hogy becsapja az embereket és európainak árulja!Az ilyen nyers hajakról mindig kérjük a fertőtlenítési papírt is!

A legtöbb ember aki nem ért hozzá az elhiszi,ha ezeket a hajakat európainak árulják! Ne hagyjuk magunkat átverni! Az európai emberek nem csak sötét a hajuk,hanem elég változatos ha szétnézzük látjuk! De akinél csak sötét nyers hajak vannak ,az valószínű ázsiai hajat akar eladni! Érdemes információt szerezni mikor ilyen esettel találkozunk!

Van a nyers haj,a natúr haj és a felrakásra kész haj!

Nyers az a haj amihez még senki nem nyúlt csak levágták valaki fejéről. "Virgin Hair"

Ilyen haj az indiai,ázsiai,európai haj! (Értem ezalatt a különböző európai vagy ázsiai országokból származó hajakat!)Európai hajat csak így szabad megvásárolni,ha feldolgozva van ,akkor az biztos nem az! Ezen hajak hordhatósága hosszabb,mint a kész hajaké,de ezeknek az áruk is jóval magasabb!

Natúr haj az a haj ami már elő van festve,csak nincs feldolgozva semmi hajhosszabbítási technikához. "Bulk hair"

Ezeket is szokták európai hajaknak árulni! Vannak a szőkített hajak is amik szintén nem eu hajak! ezeket a fodrász dolgozza fel a kért technikához!

Felrakásra kész haj,amit gyárilag már előkészítenek!

Ilyenek az ázsiai és indiai hajak! Európia hajból ez nem létezik,ezt soha nem dolgozzák fel gyárilag!Ezeket a hajakat vegykezelés útján világosítják,majd a megfelelő haj színre festik,és előkészítik bármilyen hajhosszabbítási technikához! Ezeket a speciális hajszíneket csak ott alkalmazzák,úgyhogy ha valahol ilyeneket látsz,az is biztos ásziból származó haj.Ezen hajakból gyártják a legtöbbet és forgalmazzák a világ bármelyik országába,és nem csak nálunk! Külföldön tisztában vannak ezen hajak hordhatósági idejével.Nem örökéletű hajak!

Az Európai haj

Az európai hajak nagy része orosz/szláv haj, mely annyit tesz, hogy valójában a 90%-ról beszélünk.  Jó minőségű európai hajat szinte lehetetlen jó árban találni, hiszen eléggé ritka. Sajnos ez az orosz hajra is igaz, hiszen ott is eléggé elterjedt a hajfestés és dauerolás.

Orosz haj hátrányai

Orosz hajak közül igen kevés a jó minőségű. Nem csupán azért, mert ugyanannyira vegykezelt, mint más európai hajak, hanem főként társadalmi okok miatt is.Az orosz haj általában azért kerül eladásra, mert nincs más bevételi forrás a megélhetésre.Azok az orosz nők, akik eladják hajukat, nem élnek túl jó körülmények között, és nincs lehetőségük a normál hajápolásra. Ebből adódóan hajuk általában töredezett. Rosszabb esetben fertőzött az orosz haj, mely sokkal gyakoribb, mint gondolnánk.Amennyiben jó minőségű orosz hajra bukkanunk, az általában ugyanolyan drága, mint bármely más európai haj.Előfordul, hogy mégis találunk jó minőségű orosz, vagy más európai hajat jó minőségben és elfogadható áron. Ebben az esetben szinte biztos, hogy indiai hajról van szó.

Az orosz haj biztos európai?Pontosan ezért, nem szabad összetéveszteni az orosz és az európai hajat.Amikor orosz hajjal állunk szemben, egyáltalán nem biztos, hogy megfelelő lesz annak szerkezete a hajhosszabbítás tevékenységéhez. Előfordul, hogy olyan hajat találunk, melynek van némi köze az orosz hajhoz, ám már egyáltalán nem beszélhetünk európai hajról.

Európai haj ára

Az európai haj minden esetben drága, akár orosz, akár nem, feltéve, hogy jó minőségű.Sokszor tévhiteken alapul az, hogy valaki hajhosszabbítás előtt európai hajat szeretne vásárolni. Valamiért úgy gondolják az emberek, hogy európai ember lévén, kizárólag európai haj alkalmas a hajhosszabbítás eszközeként, pedig ez egy valódi tévhit. Az európai hajak többsége sokszor rosszabb minőségű, mely főként a vegykezelésekből, hajfestésből, dauerolásból adódik, valamint orosz haj esetében a fertőzés veszélyéről sem szabad elfeledkezni.Sok esetben az indiai haj sokkal alkalmasabb, még több esetben az is indiai hajat hord, aki meg van róla győződve, hogy európai haj által lett elvégezve a hajhosszabbítás. 

Ezért van szükség szakértő segítségre, hiszen ázsiai hajból is be lehet szerezni a jó minőségű póthajat a hajhosszabbítás műveletéhez.Az ázsiai haj elsődleges hátulütője, hogy legtöbbször kevert szálirányban kapható. Amennyiben a póthaj nem illeszkedik szerkezetileg az eredeti hajhoz, akkor az nem lesz olyan esztétikus, valamint a póthaj minősége hamarabb tönkre mehet, tehát nem lesz olyan tartós a hajhosszabbítás, mint egy minőségi haj esetében.   A fenti információkat figyelembe véve, erősen meggondolandó az ázsiai haj felhasználása hajhosszabbítás esetén, mivel igen sok hátránya van, ellenben roppant olcsó.

Az európai haj olyan termék amelyik mindig is drága volt,és az is marad,mivel nagyon ritka! Az európai ember haja nem nő olyan gyorsan!

Ázsiai haj (Lásd Kínai és a többi sárga emberek haja)

A beszerezhető póthajak közül az ázsiai haj a legolcsóbb és legkönnyebben beszerezhető. Sokan éppen ezért gondolják, hogy ez egy rossz minőséget jelöl, mely nem minden esetben igaz.

Mit is jelent a kevert szálirány?

Amikor egy haj szálirányos, az azt jelenti, hogy a hajhagymák az illesztési végnél találhatók. Ezzel szemben a kevert szálirány esetében összevissza találhatók a hajhagymák, így szerkezeti felépítés tekintetében, hajhosszabbítás esetén, nem fog illeszkedni a saját haj szerkezetéhez.

Az ázsiai haj vastagabb szálú

Ez a másik nagy hátránya az ázsiai póthajnak, a többi póthajjal szemben, hogy sok esetben sokkal vastagabb szálú, mint a saját haj, melyhez illesztésre kerül. Ettől a haj fogása kellemetlen lehet, kissé olyan érzetet nyújt, mintha borzasztóan száraz és merev, drótszerű lenne.Ezt próbálják némelyek megoldani szálvékonyítással, melyhez főként vegyi anyagokat használnak. Természetesen, ez rengeteget ront a póthaj minőségén, ami szintén a hordási időt rövidíti meg.Ezt figyelembe véve, máris látszik, hogy hiába roppant olcsó az ázsiai haj, mégsem gazdaságos, hiszen esztétikai szempontból is kevésbé megfelelő, valamint a hordási idő is sokkal rövidebb, mint egyéb, jobb minőségű póthajak esetében.

Az ázsiai haj előnye

Amennyiben, valakinek mégis illeszkedik eredeti hajához az ázsiai haj, akár azért, mert sokkal vastagabb szálú a haja, mint általában az európai embereké, akkor érdemes ázsiai hajat választani, hiszen ezek igen megkímélt hajak.Ennek oka elsődlegesen az, hogy Ázsiában sokkal kevésbé elterjedt a hajfestés, ezért ezek a póthajak nem voltak kitéve vegyi eljárásnak, még azelőtt, hogy levágásra kerültek volna.

További ázsiai hajak a különböző ázsiai országokból származó hajak! Ezek mind sötét színü hajak! Amit van ahol európainak adnak el,megtévesztve ezzel a hozzá nemértőembereket!

Az Indiai haj

 Amikor indiai hajról beszélünk, akkor kétféle hajról lehet szó. Egyrészt van indiai szűzhaj, valamint a már felhasználásra kész haj.

Indiai szűzhaj

Bár a neve nagyon szépen cseng, az indiai szűz haj azt jelöli, hogy teljesen kezeletlen, natúr hajról van szó.Semmilyen vegyi kezelésnek nem lett alávetve az indiai haj, ebből adódóan fertőtlenítve sem lett. Sem mosás, sem festés nem történt a hajon.Ebbe az is beletartozik, hogy egyéb kémiai kezelés sem történt, tehát szilikonos bevonatot sem kapott, és szőlőolajozás sem történt.Pontosan ebből adódóan, kizárólag szakembereknek ajánlott, hogy kezeletlen, szűz hajat vásároljanak.Természetesen, megvannak az előnyei az indiai szűz hajnak. Például, mindent saját magunk tervezhetünk meg és végezhetünk el, amit szeretnénk elérni a hajjal, ám ez egy teljesen feldolgozatlan, nyers haj, ezért nagyon sok munkálatot igényel.Amennyiben az indiai szűz haj mellett dönt valaki, akkor nagyon óvatosan kell bánni a póthajjal, hiszen ha valaki nem rendelkezik megfelelő szakértelemmel, nagyon könnyen tönkre lehet azt tenni.Az indiai szűz hajnak a feldolgozott formájával, a felrakásra kész hajjal már sokkal kevesebb munkálat van, és sokkal biztonságosabb az azzal való hajhosszabbítás, illetve hajdúsítás.

A felrakásra kész hajak

A leggyakoribb póthaj, melyet a világ minden táján alkalmaznak hajhosszabbítás, illetve hajdúsítás terén.Ez az indiai feldolgozott haj, mely általában szálirányos, és szinte összetéveszthető az európai hajjal, mivel minőségileg igen közel áll hozzá.Előfordul, hogy ezt a hajat európai hajként árulják, ezért érdemes szakértő segítségével póthajat vásárolni hajhosszabbítás előtt, mivel a szakértő szemek meglátják a különbözőségeket.A haj minőségét tekintve teljesen megfelelő európai haj pótlására, akár a szerkezetét, akár a vastagságát tekintve.Pontosan ezért olyan közkedvelt, ám árban sokszor kedvezőbb az európai hajnál.

Az indiai haj tökéletes minőségű, amennyiben megfelelően van feldolgozva. Érdemes arra figyelni, ha európai hajként árulnak póthajat, és annak az ára elérhető, akkor az valószínűleg indiai haj, hiszen annyira hasonlít a szerkezete, továbbá annyira könnyen illeszkedik az európai hajhoz, hogy akár össze is téveszthető.

A Magyar haj

A magyar hajjal kapcsolatban nagyon sok félreértés van. Sokan azt gondolják, hogy ez a legalkalmasabb egy magyar nő számára, ha hajhosszabbítás miatt póthajra van szüksége.Természetesen, ez a kijelentés nem állja meg a helyét. A magyar haj eléggé vékony szálú, könnyen töredezik és gyenge.Ehhez még hozzá adódik az a tény, hogy hazánkban igen nagy divatja van a hajfestésnek már hosszú idő óta, tehát egy magyar haj nagyon valószínű, hogy már volt vegyi kezelve, ezért elhasználódott állapotban van.Ez nem igaz abban az esetben, ha jó minőségű gyerekhajról van szó, ami nem túl vékony szálú, és még soha nem volt festve, sem dauerolva, ám ennek az ára jóval magasabb, mint egy átlagos európai hajé.Hazánkban szerencsére a hajfertőzöttség nem túl gyakori, ezért ettől nem kell tartanunk, és ez ad esélyt arra, hogy szűz hajat vásároljunk.Amennyiben valaki mindenképpen ragaszkodik ahhoz, hogy magyar hajat szeretne vásárolni hajhosszabbítás céljából, akkor erre a legbiztosabb módszer, ha a haj gazdáját találja meg, akár hirdetés útján.Ebben az esetben, ha tincsenként, copfba fogva van levágva a haj, akkor szálirány gondok sem adódnak, így megfelelő lehet a levágott haj a hajhosszabbítás tevékenységéhez.Sajnos muszáj arra odafigyelni, hogy nagyon sok magyar hajként hirdetett, illetve árusított póthaj valójában nem magyar haj. Igen ritka a ténylegesen jó minőségű, előzőleg vegykezeletlen magyar haj, ezért ha ilyenre bukkanunk, ami ráadásul nem is drága, akkor nagy valószínűséggel ebben az esetben is indiai hajról van szó.Ez persze nem probléma, hiszen az indiai haj sokkal nagyobb eséllyel jó minőségű, ráadásul nem is túl drága, és tökéletesen alkalmas a magyar haj dúsítására, illetve hajhosszabbítás céljára. Ennél a hajnál is figyeljünk oda a fertőtlenítésre!

A Román haj

Magyarországi hajhosszabbítás tekintetében kijelenthetjük, hogy a román haj a legmegfelelőbb. Ennek két oka is van.Egyrészt, Romániában sokkal kevésbé divat a hajfestés és a dauerolás, tehát sokkal nagyobb eséllyel találhatunk olyan póthajat hajhosszabbítás révén, mely előzőleg semmilyen vegyi hatásnak nem lett kitéve.Ebből adódóan sokkal kevésbé elhasználódott a román haj, tehát jobb minőségű, könnyebben kezelhető és tartósabb, mint az orosz haj, vagy egyéb európai hajak.Van még egy oka, amiért a román haj sokkal inkább megfelelő a magyar nők számára hajhosszabbítás céljából, ez pedig a hajszál vastagság.A romániai haj sokkal vékonyabb szálú, mint az orosz haj, ezért sokkal jobban illeszkedik szerkezetileg a magyar hajhoz. Ebből adódóan sokkal természetesebb hatású a hajhosszabbítás, ha román haj kerül beillesztésre.A román haj hátránya hasonló az orosz hajéhoz, hogy főként azok a román nők adják el levágott hajukat, akik társadalmilag sokkal kiszolgáltatottabbak, ebből adódóan nem mindig képesek megfelelően ápolni hajukat.Természetesen, itt is előfordulhat fertőzött haj, bár sokkal kisebb arányban, mint az orosz hajak között.Árát tekintve, a román haj olcsóbb, mint némely jó minőségű orosz hajak, de közel sem olyan olcsó, mint az indiai haj, mely sok esetben sokkal jobb minőségű.Pontosan ezen okok miatt, nem feltétlenül kell ragaszkodni az európai hajhoz, hiszen sokkal kevesebb eséllyel találhatunk jó minőséget olcsón. Ha ilyen hajat vásárolunk kérjük a fertőtlenítési papírját a hajnak!

Az Angol haj

Néha hallunk angol hajról, emellett szóba kerül néha olasz haj,spanyol haj,német haj illetve svéd haj, és még néhány jól hangzó póthaj név.Ezekben egy dolog közös, egyik sem igaz. Ahol ilyen hirdetést látunk, teljesen biztos, hogy átverésről van szó.Érdemes logikusan végiggondolni azt, hogy ugyan mi vihetne rá egy svéd nőt arra, hogy levágja és eladja haját?Társadalmilag ők nincsenek olyan helyzetben, hogy erre rászorulnának, tehát amennyiért őket rá lehetne venni, hogy eladják levágott hajukat, az a világ többi részén megfizethetetlen lenne.Amennyiben valóban lenne svéd vagy angol haj, mely valóban az, aminek mondják, az olyan árban lenne, amit senki nem fizetne meg hajhosszabbítás vagy hajdúsítás céljából.Angliában és Olaszországban igen jelentős a hajpiac, rengeteg póthaj cserél gazdát, de ezek nem az adott országon belüli hajak, hanem főként orosz és indiai hajak.Mindkét országban jelentős hajhosszabbítás központok vannak, több világcég központja is megtalálható ezekben az országokban, ám ez nem jelenti azt, hogy az adott országon belül lenne nagy hagyománya a helyi hajak eladásának , érdemes figyelni, ha valahol kecsegtető ajánlatot látunk angol, olasz vagy svéd hajra, szinte teljesen biztos, hogy orosz vagy indiai hajat kapunk a pénzünkért, csak egy kicsit drágábban.

Műszálhaj a 100 % szintetikus haj,amit csak alkalomra javasolok!

 A műszálhaj teljes mértékben műanyagból készül, és mint ilyen, teljesen alkalmatlan a tartós hajhosszabbításra.Természetesen tincsenként beilleszthető, akár házilag is, de hajmosáskor a műszálhaj illesztése elenged.A műszálhaj főként arra szolgál, hogy extrém színű tincsekkel dobjuk fel hajunkat alkalmi jelleggel.Nyilvánvaló, hogy az ember nem festi rózsaszínre hajtincsei egy részét egy hétvégi parti kedvéért, ha a hétköznapokban ügyvédként dolgozik.Iskolai szabályzatok is sok esetben megkötik az ember kezét, így lehetetlen tartós színezést véghez vinni.Pontosan ennek kivitelezésére alkalmas a műszálhaj, mely nagyon sok színben kapható, így mindenki kedvére kiválogathatja azt a színt, mely neki a legjobban tetszik, majd azután vasárnap este a hajmosás alkalmával könnyedén leoldódik az illesztés.A műszálhaj által való hajpótláshoz nem szükséges szakember segítsége, házilag is megoldható hajszárítóval, illetve hajvasalóval. Egy ilyen eszköz hőmérséklete megolvasztja az illesztés helyét, és így hozzátapad a hajtőhöz.Nem kell túl sokáig melegíteni a póthajat, hiszen az könnyen megolvadhat, tekintve, hogy az alapanyaga műanyag, ezért érdemes óvatosan bánni vele.Természetesen, vannak még műszálhaj általi hajhosszabbítási lehetőségek, de ezek annyira rossz minőségűek, hogy nem érdemes igénybe venni, még afrofonáshoz sem. Műszálas hajjal kevert emberi haj nem létezik! Műhajak a Futura hajak, a Kanekalon hajak, a Jumbo Braid hajak, a Fiber hajak! Ezek 180 fokig süthetők vasalhatók!

 

 

Elérhetőség

Kovács Éva

Személyes átvétel/székhely:
4034 Debrecen, Bálint Zoltán utca 61.
/NEM VÁSÁRLÁS,CSAK ÁTVÉTEL/

+36305552005

Kövess itt: www.tiktok.com/@kleopatrapothajbirodalom

Keresés

© 2007 Minden jog fenntartva. Kleopátra Póthaj ®

Készíts ingyenes honlapotWebnode