"Valóra vált óhaj, a szép hosszú póthaj!"

HAJHOSSZABBÍTÁS/HAJDÚSÍTÁS-KINEK AJÁNLOTT/KINEK NEM AJÁNLOTT

2016.03.17 21:25

A nők évezredek óta törekszenek arra, hogy szebbek és kívánatosabbak legyenek vetélytársaiknál, azaz a többi nőnél.

A tetszeni vágyás alapvető női tulajdonság, melyért minden nő hajlandó valamennyit tenni. Egészen pontosan idő és anyagi kérdés, hogy ki mennyit tesz meg azért, hogy vonzóbbá váljon.

A női vonzerő nagyon sok tényezőből áll össze, ám a haj szépsége elsődleges ebből a szempontból.

Ahhoz, hogy a haj tökéletes legyen, alapvető feltétele, hogy tiszta legyen és egészséges, ám ez korántsem elegendő. Minden nő szeretné, ha haja hosszabb és dúsabb lenne, és az erre való törekvéseket már több száz évvel ezelőtti időszakból is felismerhetjük.

A hajdúsításnak különböző trükkjei már a középkorban is léteztek, hiszen már akkor is használtak, nők és férfiak egyaránt, vendéghajat, illetve parókát, ám a hajhosszabbítás nem volt lehetséges egészen a huszadik század végéig.

A nők számára nagy jelentőséggel bír, hogy minél hosszabb hajuk legyen, hiszen ez egy nagyon fontos része a nőiességnek. Azonban a haj növekedése lassú folyamat, természetes úton képtelenség gyors és látványos eredményt elérni.

Ezen kívül, vannak olyan hajtípusok, melyek hajhosszabbítás nélkül képtelenek megnőni a kívánt hosszúságúra, ennek ellenére rengeteg törődést kívánnak, mely sokszor sorozatos csalódáshoz vezet.

A hosszabb haj utáni vágyakozást erősen kihasználja a kozmetikum ipar, hiszen időről-időre feltűnnek különböző csodaszernek nevezett hajápoló termékek, melyek extra rövid idő alatt látványos hajhosszabbítás ígéretét hordozzák.

Ezeket a termékeket nagyon könnyű forgalmazni, hiszen mint már előzőleg szó volt róla, a nők szinte bármit megtennének azért, hogy hajuk dúsabb és hosszabb legyen.

A hajhosszabbítás jelenlegi technológiája lehetővé teszi a nők számára, hogy természetesnek tűnő, hosszú hajat kapjanak pár óra leforgása alatt.

A hajhosszabbítás többféle módon történhet, valamint a különböző módon beillesztett haj is hordozhat magában minőségi különbözőségeket.

A hajhosszabbítás oka sem ugyanaz minden esetben, hiszen van aki hosszabb hajat szeretne, van aki saját haja sűrűségével nincs megelégedve, és akadnak olyanok is, akik csupán a melírozás okozta károsodástól szeretnék megóvni saját hajukat, ez okból folyamodnak a hajhosszabbítás adta lehetőségekhez.

A hajhosszabbítás több tényező ismeretét teszi elkerülhetetlenné azok számára, akik szeretnék kipróbálni a módszert, hiszen nem árt tudni, hogy mire érdemes odafigyelni.

Ezen az oldalon szó lesz a hajhosszabbítás esetén használt hajtípusokról, a hajhosszabbítás módszereiről, különböző tévhitekről, és ápolási tanácsokról.

Amennyiben valaki hajhosszabbítás által szeretne vonzóbbá válni, érdemes előtte néhány dologról tájékozódni, melyek egy része megtalálható ezen az oldalon.

A hajhosszabbítás területén igen gyakori eset, hogy valaki nem csupán a haj hosszával elégedetlen, de úgy érzi, sokkal dúsabb hajat szeretne.

A póthaj beillesztésének technológiája ezt is lehetővé teszi, ennek révén valóban szinte bármi elérhető és javítható, ami hajjal kapcsolatos.

 Hajdúsítás okai

 A hajdúsítás igénye két okból szokott felmerülni. Sajnos hazánkban igen gyakori a vékony szálú hajtípus, és még ha elegendő mennyiségű is valakinek a haja, annyira vékony szálú, hogy ettől függetlenül kevésnek tűnik.

Ebben az esetben nagyon jó megoldást kínál a hajdúsítás, mely póthaj beillesztésével történik, és mivel a modern technológia lehetővé teszi azt, hogy ez szinte észrevétlen legyen, teljesen természetesnek tűnik a póthaj által dúsított haj.

Ezen kívül, a haj hossza is meghatározható, így tökéletes hajkorona hozható létre hajhosszabbítás, illetve hajdúsítás által.

A másik leggyakoribb oka a hajdúsítás igényének, amikor ritka hajat kell kiegyenlíteni.

A ritka haj is lehet genetikai, tehát öröklődően ritka, továbbá bármilyen hormonális változás is okozhat hajritkulást.

Ebben az esetben nem feltétlenül betegségről van szó, hiszen akár egy terhesség, vagy hasonló hormonváltozás is előidézhet változásokat a haj mennyiségében, mely esztétikailag romboló hatású.

Ilyen esetekben a legjobb megoldás a hajdúsítás, mely révén póthaj által kerül kiegyenlítésre a haj, méghozzá oly módon, hogy az teljesen természetes hatású legyen.

 Nem ajánlott a hajdúsítás

 Előfordul olyan eset, hogy valakinek a fejbőre nagyon érzékeny. Ilyen esetben nem ajánlott a hajdúsítás, hiszen az érzékeny fejbőr nem valószínű, hogy elbírná a póthaj beillesztésének plusz terhét, így a helyzet tovább romlana.

Amikor valakinek drasztikusan korpás a fejbőre, akkor sem ajánlott sem a hajhosszabbítás, sem a hajdúsítás, hiszen ez már önmagában egy érzékeny fejbőrt jelent, melynek állapota rosszabbodhat a kitett teher révén.

Abban az esetben sem javasolt a hajhosszabbítás vagy hajdúsítás, ha valakinek drasztikusan hullik a haja, hiszen az teljesen biztosan nem fogja elbírni a póthaj súlyát.

Drasztikus hajhullásnak nagyon sok oka lehet, általában valamilyen hormonális vagy belgyógyászati problémára utal.

Amennyiben ez a probléma, érdemes egy alapos orvosi kivizsgáláson részt venni. Ezután kezelni az egészségügyi problémát, melynek okára fény derül a kivizsgálások során.

Amikor az alapvető betegség kezelésre került, és a hajhullás mérséklődött, akkor érdemes igénybe venni a hajdúsítás lehetőségét, hogy az előzőleg kihullott haj esztétikailag pótolva legyen.

A hajdúsítás lehetőségét az is akadályozhatja, ha valamilyen bőrbetegség, fertőzés látható a fejbőrön. Ezek mind sokkal rosszabb állapotba kerülhetnek hajdúsítás után.

Ezeket érdemes előtte szakorvos segítségével kezelni, majd miután a fejbőr rendbe jött, még mindig van lehetőség a hajdúsítás tevékenységére, és akkor teljesen biztos, hogy tartós lesz, és nem ront az alapvető egészségügyi állapoton sem.

Dússág és volumen, hosszú vagy még hosszabb, színes tincsek – póthajjal mindez bármikor lehetséges. Sok fodrász azonban máig óckodik a póthajak használatától, mivel számos olyan kérdés merül fel benne, amire nem tudja a választ. Ezekből szemezgettünk – a válaszokra is kitérve.

Honnan származik a póthajhoz használt haj?

A hajak nagy része Indiából származik, ahol a hívő hinduk például hálájuk jeleként feláldozzák az isteneknek. Ők úgy hiszik, hogy hajáldozatukkal átadják a gondjaikat az isteneiknek, ezért a nők, a férfiak és a kisgyerekek is levágatják vagy leborotválják a hajukat. Ezt az úgynevezett templomi hajat aztán előkészítik, anyagra varrják, egy részük pedig további feldolgozásra kerül. Azonban nem India a haj egyedüli forrása. Az egész ázsiai térségben, túlnyomórészt Indonéziában és Kínában vásárolnak fel hajakat, és Európa is jelentős hajbeszállító. Innen viszont csak kevés mennyiségű haj származik, az úgynevezett európai haj, ami rendkívül drága.

Mi az a „Remy” haj?

Remy hajnak nevezzük azokat a tincseket, melyeknél minden hajszál egy irányba áll. Ez azt jelenti, hogy a hajvégek az egyik oldalon, a hajtövek a másik oldalon találhatók. Ez biztosítja, hogy a haj pikkelyei minden hajszálon egy irányba mutatnak. Ez azért lényeges, mert így hosszú távon megelőzhető a filcesedés és a haj egyenletesen csillogó lesz. A Remy haj vágott haj, amit áldozatként levágott hajból készítettek.

Melyik rögzítési módozatot válasszam?

Az, hogy melyik módszert választod, nagyrészt a kívánt frizurától függ. Ha a vendéged könnyen variálható frizurát szeretne, melyet viselhet befonva, copfozva és feltűzve, akkor érdemes tincseket választani. Amennyiben a vendég túlnyomórészt leengedve viseli a haját, az optimális, természetes eredmény elérése érdekében érdemes hajfelvarrást alkalmazni. Ugyanez a technika alkalmazható hajdúsítás esetén.

Mi alapján döntsem el, hogy műhajat, vagy természetes hajat használjak?

Ez teljes mértékben attól függ, milyen eredményt szeretnél elérni. Amennyiben a vendég a hajszínét szeretné kihangsúlyozni, elég, ha műhajból készült tincseket használsz. Viszont ha teljes hajhosszabbítást, vagy hajdúsítást szeretne, a természetes eredmény elérése érdekében mindenképp kiváló minőségű természetes hajpótlást kell választani.

A vendégeim kérdezik, hogy milyen módon kell ápolniuk a hajhosszabbításukat. Mit válaszoljak nekik?

A legfontosabb arra felhívni a figyelmüket, hogy csakis olyan termékeket használjanak, melyek összetevői nem roncsolják az illesztéseket, és hogy az ápolószerek alkoholmentesek legyenek. A legtöbb cég, amely hajhosszabbítási termékekkel foglalkozik, kínál kimondottan erre a célra kifejlesztett ápoló termékeket. Hajmosásnál figyeljen oda a vendég, hogy csak gyengéden masszírozza be a sampont, hogy megakadályozza a csomók kialakulását. Ugyanezen okból kifolyólag a vendége ne előre hajolva mosson hajat, és kerülje a szárazra dörzsölést. Kifésüléshez speciális, finomabb sörtékkel rendelkező hajkefét vagy nagyfogú fésűt használjon, ami nem teszi tönkre az illesztési helyeket, és figyeljen a vendége arra is, hogy az illesztési helyeket ne fésülje. Kérje meg vendégét, hogy nedvesen összefogott vagy feltűzött hajjal ne menjen el aludni, mert ebben az esetben is könnyen összegubancolódhat a haja. A hosszan tartó, ápolt haj érdekében kimondottan fontos, hogy a hajhosszabbítással négyhetente tisztasági vágásra kell menni.

Szalonunk szolgáltatásai közé bekerült a hajhosszabbítás. Melyik rögzítési mód a leginkább alkalmas?

Ez első sorban attól függ, hogy a fodrásznak melyik „fekszik” jobban. Alaposan össze kell hasonlítani az egyes módszereket, így lehet például a felhelyezés költségeit vagy időtartamát összehasonlítva dönteni. Ezzel a módszerrel minden szalon megtalálja a számára legmegfelelőbb módszert.

Igaz, hogy a hajhosszabbítás nagyon drága, csak a sztárok engedhetik meg maguknak?

Manapság ez már nem így van. A hajhosszabbítás ára függ a tincsek számától, a felhasznált haj minőségétől, valamint az egyes tincsek hosszától. Az alkalmazott rögzítési mód és a hozzá szükséges felhelyezési idő is befolyásolja a hajhosszabbítás árát. Ezáltal különböző árakon kínálhatunk hajhosszabbítást, így már szélesebb körben is elérhetővé válik.

A hajhosszabbítás ugyan nagyon szép, de nem korlátozódik ezáltal a hajszín- és a formaválasztás?

Nem. Amennyiben természetes hajból készül a hosszabbítás, a hajat minden további nélkül lehet festeni, színezni és alakítani. Műhajból pedig lehet színes, vagy hullámos tincseket is választani. A rögzítés technikájától függően ezt is gond nélkül lehet variálni: befonni, feltűzni.

             

  Kellemes tájékozódást és gyönyörű hajat kívánok!


 

Elérhetőség

Kovács Éva

Személyes átvétel/székhely:
4034 Debrecen, Bálint Zoltán utca 61.
/NEM VÁSÁRLÁS,CSAK ÁTVÉTEL/

+36305552005

Kövess itt: www.tiktok.com/@kleopatrapothajbirodalom

Keresés

© 2007 Minden jog fenntartva. Kleopátra Póthaj ®

Készíts ingyenes honlapotWebnode