"Valóra vált óhaj, a szép hosszú póthaj!"

HAJHOSSZABBÍTÁSI HIBÁK-KORREKCIÓK

2016.03.17 21:27

A legjobb szalonban is előfordul, hogy egy hajhosszabbítás nem sikerül valami fényesen. De a rossz kezdet egyben mindig új esélyt jelent.

Kellemetlen, viszont minden üzlet velejárója: a vendégpanasz. Vegye komolyan a vendégét, ültesse le, és ön is üljön le vele szemben. Kérje meg őt (szemmagasságban), hogy mesélje el, miért olyan feldúlt. Az ön feladata, hogy megtalálja a hiba eredetét. Ám ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.  Hajhosszabbításnál ugyanis rengeteg tényező befolyásolhatja az eredményt, főleg akkor, ha a vendég csupán egy hét múlva reklamál. Elképzelhető, hogy a haj rossz minőségű volt, amiért a szállító a felelős, vagy a haj felerősítésekor történt gond, amiért a fodrász vonható kérdőre, de az is lehet, hogy a vendég nem ápolta megfelelő módon az elkészült hajat. Ne hibáztassa elhamarkodott módon a kollégáit, és semmi esetre se tegyen szemrehányást a vendégének. Először is célzott kérdésekkel és a haj szakmai szemmel történő vizsgálatával próbálja meg kideríteni, mi lehet a valódi gond. Ha felismeri a hibát, könnyen megoldást kínálhat és segítséget nyújthat a vendégének.

Mit a teendő, ha…

… a hajtincsek leesnek?

Ebben az esetben biztosra vehető, hogy a rögzítésnél történt hiba. Elképzelhető, hogy az illesztési felületet nem megfelelően készítették elő, vagy az illesztés előtt a saját hajat nem mosták meg alaposan, ezért zsíros maradt. De az olaj-, vagy szilikon alapú samponok is gyengíthetik a kapcsolatot.

Megoldás:

Ilyenkor természetesen teljes mértékben figyelembe kell vennie a vendég kártalanítási igényét. A garanciális idő alatt ingyenesen kell cserélnie a hajtincset, azon kívül pedig érdemes lehet árkedvezményt adni. Azonban ne vállaljon további rizikót például azzal, hogy változatlanul olyan tincseket használ, melyek nem felelnek meg a minőségi elvárásoknak. A vendégei ugyanis elégedetlenek lesznek, és az újabb reklamáció garantált.

… a hajtincsek tépnek és húznak?

A rögzítésnél valószínűleg túl kevés saját és túl sok póthajat használt. Az ideális arány egy az egyhez. Amennyiben a póthajat közvetlenül a hajtőhöz erősíti, a vendég állandó feszítő érzést tapasztal. Az igazi katasztrófa az, ha a hajhagymák nem bírják a súlyt, így a póthajjal együtt a saját haj is kiszakad.

Megoldás:

Minden egyes hajtincset körültekintően vizsgáljon meg, és távolítsa el azt, amelyik túl sok vagy túl nehéz. Ahhoz, hogy a súly csökkenjen, néha (de nem minden esetben!) az is elég, ha a póthajat rövidebbre vesszük. A helytelenül, vagyis a fejbőrhöz túl közel, vagy túl kevés saját hajhoz erősített póthajat ki kell cserélni! Ezúttal azonban figyeljünk a helyes rögzítésre. A minimális távolság: 0,5 cm.

… a haj filcesedik?

Ennek is több oka lehet. A póthaj rögzítésekor valószínűleg nem tökéletesen választották le a saját hajat. Esetleg a vendég nem megfelelően ápolta, fésülte a haját. De az is elképzelhető, hogy újabb hajpótlás rögzítése esedékes.

Megoldás:

Amennyiben az alapos átvizsgálás során arra az eredményre jut, hogy a vendég maga felelős a hajproblémáiért, fogalmazzon nagyon óvatosan. Magyarázza el neki újra a hajápolási szabályokat, és azt, hogy mire kell nagyon ügyelnie. Szükség esetén bogozza ki és tisztítsa meg a hajat, valamint érdemes megbeszélni a következő találkozó időpontját is.

… a hajszín nem passzol?

Ez akkor fordulhat elő, ha a vendéget a hajtincsek színét illetően nem megfelelően tájékoztatták, vagy a vendége esetleg önállósította magát és átfestette a haját. Ám az is elképzelhető, hogy a festett póthaj, különösen, ha intenzív színt alkalmaztak, egyszerűen elveszíti a színét.

Megoldás:

Ellenőrizze a választott póthaj színét, és nappali fénynél vizsgálja meg a vendég saját hajának színét. Vegye figyelembe, hogy a saját haj színe gyakran világosabb a hajvégeken, majd a rögzítés előtt még egyszer ellenőrizze a póthaj színét. Hívja fel a vendég figyelmét arra, hogy a hajfestés szakember dolga, főleg hajpótlás esetén.

… a haj minősége nem felel meg a vendég elvárásainak?

A haj lehet túl száraz vagy túlságosan hullámos. Előfordulhat, hogy a haj elválik a rögzített póthajtól. Ha valódi hajról van szó, az sem zárható ki, hogy a végeken elkezd töredezni.

Megoldás:

Töredezett, száraz hajvég – valódi hajnál ez is előfordulhat, ezért nagyon lényeges, hogy a vendég az ápolási előírásokat betartsa, és komolyan vegye a rendszeres ellenőrzést. Ajánljon vendégének olyan speciális készítményeket, melyek megőrzik a haj fényét és szépségét. Magyarázza el neki, hogy a póthajat a saját hajjal egyforma hosszúságúra kell vágni, mert így az igénybevétel is egyforma.

 

Elérhetőség

Kovács Éva

Személyes átvétel/székhely:
4034 Debrecen, Bálint Zoltán utca 61.
/NEM VÁSÁRLÁS,CSAK ÁTVÉTEL/

+36305552005

Kövess itt: www.tiktok.com/@kleopatrapothajbirodalom

Keresés

© 2007 Minden jog fenntartva. Kleopátra Póthaj ®

Készíts ingyenes honlapotWebnode