"Valóra vált óhaj, a szép hosszú póthaj!"

HAJHOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉGEK

2016.03.17 21:28

Javaslatok a módszerek kiválasztásához

Több dologra is javasolt odafigyelni a hajhosszabbítás módszereinek elsajátításánál. Célszerű egy olcsóbb és egy magasabb kategóriájú technikát kínálni így megadva a vendégnek a választás lehetőségét.

A nem megfelelően megtanult technikával sokat árthatunk. Érdemes alaposan fölkészülni a szolgáltatásunkból, hogy a vendég összes kérdését szakszerűen meg tudjuk válaszolni, hiszen a leghitelesebb reklám az elégedett vendég.

Milyen szempontok alapján válasszunk póthajat?

A természetesebb hatás elérése végett javasolt, hogy a vendég saját hajszínével megegyező hajszínt válasszunk. Figyelembe kell vennünk, hogy megfelelő minőségű hajat alkalmazzunk, egyenes hajhoz egyenes hajat – göndör hajhoz göndör hajat használjunk, és ne hagyjuk figyelmen kívül a haj szerkezetét sem.

A különböző hajtípusok előnyeiről és hátrányairól fontos a vendég fölvilágosítása ugyanis nem mindegy, hogy mennyi ideig és milyen minőségben tudja használni a hajat, és hogy mekkora összeget szán erre.

A póthaj kiválasztásánál fontos figyelembe venni a haj szerkezetét is. Ha egy szál a tincsből vagy sorból szálirányosan visszafelé áll, akkor kócolódhat, ami megnehezítheti a haj ápolását/kezelését. Általánosságban az a tapasztalat, hogy az európai és a magasabb minőségű I. osztályú indiai szálirányos 100%-ban emberi hajak könnyen kezelhetőek. Minden esetben fontos - már az első konzultáció alatt - a vendég megfelelő tájékoztatása a hajhosszabbítás előnyeiről és hátrányairól egyaránt valamint, hogy milyen módon tudja ápolni az általa választott technikával fölrakott póthajat.

Van-e kezelhetőség tekintetében különbség az európai vagy ázsiai hajak között?

A póthaj elő- és utókezelése függ a hajhosszabbítás módszerétől és a póthaj minőségétől.

Ázsia területén élő emberek haja Kínából, Indiából és Koreából származnak ezen belül két típusba sorolhatóak: a mongoloid és az euroid nagyrassz családjaként ismert indid.

Kína területén élő emberek haja a mongoloid haj, tulajdonságai: egyenes, vastag, erős szálú, fekete színű, merev és nehezen formázható. Ezek a hajak is 100% emberi hajak, alkalmasak a festésre, színezésre, de csak sötétíteni lehetséges.

Az indid haj, a mai India területén lakó emberek haja. Lényeges különbségek azért vannak, de szerkezetileg ez áll közelebb az európai hajtípushoz. Az indid haj tulajdonságai: fekete, hullámos és vékonyabb szálú a kínai hajnál. Az indiai haj rugalmas, puha, jól kezelhető. A magas minőségű I. osztályú 100% emberi indiai póthajakat, legtöbb esetben már színre festve felhasználásra kész állapotban lehet megvásárolni. Festeni, színezni lehetséges, de csak sötétebbre. Göndörítésük, hullámosításuk speciális póthaj dauerral lehetséges, ami sokkal kíméletesebb a póthaj szerkezetéhez, mint az általános dauervíz.

Az europid embertípus haját hívják európai hajnak. Kiváló minőségű és szerkezete, természete nagyon sokszínű, könnyen kezelhető és formázható. Festeni, színezni, dauerolni lehetséges viszont figyelembe kell venni, hogy az esetleges állandó kémiai reakció alatt (festés, szőkítés, dauerolás) tönkre mehetnek (kiszáradhatnak, eltöredezhetnek stb.) ugyanúgy, mint a sajáthaj.

Mindenesetben javasolt ügyelni arra, hogy a rögzített haj alapjához festék ne kerüljön.

Van-e közöttük, amelyiket nem lehet festeni, göndöríteni, egyenesíteni?

Kaphatóak olcsóbb, alacsonyabb kategóriájú, vastag, erős szálú, merev póthajak, amiknek a festése, dauerolása egyáltalán nem javasolt, mert a póthaj minőségének romlásához vezethet, és sajnos előfordulhat, hogy a póthaj használhatatlanná válik. Formázásuk is csak korlátoltan lehetséges.

Vannak-e a póthajaknak minőségi (azaz egyúttal árszínvonalbeli) kategóriái?

A póthajakat minőségük alapján A, B, C kategóriába vagy I., II., III. osztályba sorolják, viszont osztályozásukon és kategorizálásukon belül is lehetnek minőségi különbségek.

Általánosságban a legjobb minőségek közé sorolható az „A” kategóriájú vagy az ”I.” osztályú szálirányos póthajak, amiknek a hordhatósági idejük megfelelő ápolás mellett 1 ½ év is lehet. A póthajak kategóriájának vagy osztályzásának csökkenése a póthaj gyengébb minőségére, hordhatóságának rövidebb idejére utalhat.

A póthajak eladási ára a fentiek függvénye.

Léteznek-e mű póthajak?

Több féle műhaj létezik. A szintetikus hajat természetes haj hozzáadása nélkül állítják elő. A műszál lehet egyenes, göndör és sok színben kapható. Lehet jobb (tapintásra és ránézésre hasonló, mint a 100%-ban eredeti emberi haj, jó hő bírású, formázható) és lehet gyengébb minőségű (nem javasolt magas hőnek kitenni, mert elolvadhatnak a szálak, ez okból kevésbé formázhatóak).

 A mű póthajak előnye, hogy olcsó, hátránya, hogy hordhatósági idejük igen rövid.

Kinek ajánlaná a hajbevarrásos, a csomózásos, a gyűrűzéses, a hőillesztéses, a klipszes technikát, ill. a hideg ragasztásos technikát?

Varrott módszerek:

A varrás a soronkénti hajhosszabbítás módszere. Minimum 5cm hosszú hajra lehet elkészíteni.

Ára általában: munkadíj: 1 750 - 6 000Ft/sor + a póthaj leszedés: 500-2000Ft/sor

Kevésbé tehetősebb vendégek számára is elérhető.

Előnye: gyors technika, árban kedvező.

Hátránya: bármely tincses technikával felrakott hajnak szebb az esése, mint a varrott hajnak. Ezzel a technikával nehezebb esztétikus takarást elérni, ha a vendégnek vékonyszálú vagy kevés haja van.

Csomózás

A csomózáshoz minimum 10cm-es haj szükséges. A hajat egy speciális csomóval rögzítjük egy gumis cérna segítségével. Ez a módszer ajánlható azoknak a vendégeknek, akik félnek a hő „károsító” hatásaitól.  

Előnye, hogy nagyon stabil, hátránya, hogy aprólékos munka valamint, hogy a haj kicsit veszít a hosszából minden egyes csomózásnál, amit a vendég általában nem kedvel. Van, akit zavar a csomózás látványa.

A csomózott haj viselése kényelmetlenebb, mint akár a gyűrűzött vagy hő illesztéssel készített hajhosszabbítás.

A csomózás ára általában: munkadíj: 120-300Ft /tincs + a póthaj

Teljes fejen: 30 000-45 000Ft +haj 

Gyűrűzés:

A gyűrűzéshez elég egy pár cm-es hajhossz. Előnye, hogy gyorsan lehet illeszteni és eltávolítani is. Szépen lehet vele dolgozni. Hátránya, hogy fém érzékenyek nem használhatják.

Ára általában: munkadíj: 120-300Ft/tincs + a póthaj, leragasztás: 4 000-8000Ft, leszedés 4000 – 8000Ft

Hőillesztéses technika:

Speciális eszköz segítségével - hő hozzáadásával - illesztjük a póthajat a sajáthajhoz. Ehhez a technikához is elégendő egy pár cm-es haj, de minimum 5cm-es hosszúságra van szükség. Esztétikus mivel nem látszódik sem cérna sem gyűrű. Olyan hajtípusú embereknek ajánljuk, akiknek nincs nagy vegyszeres hatásnak kitéve a haja.

Előnye: tincses eljárás, melírtechnikának is alkalmazható, vagy akár dúsításnak. Nagyon arányosan feltéve tartós.

Hátránya: fölillesztése és leoldása aprólékos munka, sok munkaidő. Rasztásodásra hajlamos. Kritérium: zsíros fejbőr és a vékonyszálú haj. Az illesztésekhez speciális hajápolók használata javasolt.

Ára általában: munkadíj felrakásnál: 150-300,-/ tincs + póthaj ára leszedés 100,-/tincs

Klipszes technika különleges alkalmakra ajánlott illetve olyan vendégek számára, akik ki szeretnék próbálni, hogy egyáltalán tetszik-e nekik a hajhosszabbítás módszere.

Előnye: gyors technika, a hajfürtök szélére varrt kis fésűcskékkel lehet fölilleszteni a sajáthajra. Kapható 100% természetes emberi és mű póthajból.

Hátránya: nem tartós 

Hideg ragasztásos technika:

A póthajat hideg eljárással, hő hozzáadása és speciális eszköz alkalmazása nélkül egy allergiamentes ragasztó segítségével, a legkíméletesebb módszerrel illesztjük a saját hajhoz. Esztétikus, 99%-ban láthatatlan. Ehhez a technikához is elegendő egy pár cm-es haj, de minimum 5 cm-es hajhosszra van szükség. Alkalmazható teljes hajhosszabbítás, hajdúsítás elkészítésére vagy akár melírtechnikáknak valamint gyorsasága miatt praktikus gyakori frizuraváltáshoz.

Ez a módszer is ajánlható azoknak a vendégeknek, akik félnek a hő „károsító” hatásaitól és a legkíméletesebben és leggyorsabban szeretnék a frizurájukat megváltoztatni.   

Ára általában: munkadíj: 1000Ft/tincs teljes fej: 16 000Ft

Előnye: hideg eljárás, a technika kíméletessége, egyszerűsége és gyorsasága, tartóssága valamint széleskörű alkalmazhatósága. Tartós. Tökéletes fejtető dúsításra is.

Hátránya: az illesztésekhez speciális hajápolók használata javasolt.

Mennyi ideig tart a felhelyezés a hőillesztéses, a gyűrűzéses, a csomózásos, ill. a hajbevarrásos és hideg hajragasztásos technika esetében?

Természetesen minden technikára vonatkozik, hogy a fodrász mennyire rutinos.

Átlagosan teljes hajhosszabbítás esetén:

Hőillesztéses technikával a tincsek fölillesztése kb. 2-3 óra, a leszedése kb. 1 ½ óra.

Gyűrűzésnél a fölillesztés kb. 3 óra, tincsek leszedése kb. 30 perc.

Csomózás esetén: 5 óra, a tincsek leszedése kb. 30 perc.

Hajbevarrás (varrott technika) esetén: 30 perc alatt fel lehet rakni 3 sort, persze ez a haj vastagságának és hosszának a függvénye. A leszedése pedig maximum 5 perc, ha a haj nem gubancos.

Hideg hajragasztásos technikával a tincsek fölillesztése kb. 30 perc, a leszedése kb. 15 perc. 

A haj újra felrakása általában 2-3 havonta történik, a haj növekedésétől függően,

minden technikánál ez jellemző. Érdemes jó minőségű hajat választani, mert megfelelő ápolás mellett akár 1-1 ½ évig is hordhatóak.

Ajánlott-e a hajdúsítás annak, akinek hullik a haja vagy szerkezetileg nagyon vékonyszálú, töredezett?

Krónikus hajhullás esetén a hajhosszabbítást, hajdúsítást megelőzően mindenféleképen javasolt egy speciális terápia a probléma orvoslására és csak abban az esetben javasolt a póthaj fölillesztése, ha a hajhullás jelentősen csökkent vagy legjobb esetben megszűnt ellenkező esetben problémákhoz vezethet.

Ugyanez vonatkozik a nagyon vékonyszálú, töredezett, szőkített/festett haj esetében is.  

Ajánlott-e a hajdúsítás vagy hosszabbítás annak, aki sportol, és naponta hajat kell mosnia (esetleg úszó, azaz sok időt tölt klóros vízben, sós víz, szauna)?

Rendszeres úszás esetén nem javasolt, mert a póthaj minőségi romlásához/kiszáradásához vezethet az állandó klóros vízzel való érintkezés.  

A póthaj egyik legfőbb ellensége a klóros víz mivel vegyi anyag és nagyon kiszáríthatja azt a másik ellensége a sós víz, ami szintén nagyon szárít. Tengernél történő nyaralás esetén – mint a saját hajnál –minden esetben javasolt fürdés után a haj tisztavízzel való leöblítése valamint a megfelelő speciális hajápolók használata.

Szauna használata megint csak függ az alkalmazott hajhosszabbítási technikától valamint az illesztő anyagtól. Általánosságban nem javasolt a szauna használata. 

Más sportág esetében: ahol esetleg csak az izzadás miatt szükséges megmosni a hajat léteznek hajhosszabbítás technikák, amiknél nem probléma az akár mindennapi hajmosás, természetesen ajánlott az erre megfelelő speciális hajápolók használata.

 

Elérhetőség

Kovács Éva

Személyes átvétel/székhely:
4034 Debrecen, Bálint Zoltán utca 61.
/NEM VÁSÁRLÁS,CSAK ÁTVÉTEL/

+36305552005

Kövess itt: www.tiktok.com/@kleopatrapothajbirodalom

Keresés

© 2007 Minden jog fenntartva. Kleopátra Póthaj ®

Készíts ingyenes honlapotWebnode